Curiouscasa.com

Cea mai buna masină de spalat vase din 2022

Mașina de spălat vase este un aparat care se ocupă de spălarea tuturor vaselor și a ustensilelor de bucătărie, permițându-ne să economisim timp, energie și oferindu-ne avantajul suplimentar de a putea ușura facturile la electricitate și apă.

Dacă până acum câțiva ani mașina de spălat vase era accesibilă câtorva familii care și-o permiteau, astăzi există tot mai multe mărci de electrocasnice care au făcut ca acest produs să fie accesibil tuturor prin lansarea pe piață a unor modele inovatoare cu un raport calitate/preț excelent.

În prezent, pe piață sunt disponibile mașini de spălat vase capabile să satisfacă fiecare nevoie specifică a consumatorului și să se adapteze spațiilor de care dispune, formând, în unele cazuri, una cu restul mobilierului de bucătărie ca de exemplu, în cazul mașinilor de spălat vase încorporate complet integrate.

Lista completă și actualizată a celor mai bune mașini de spălat vase din 2022 :

Masina de spalat vase Beko DFN26420X

 • 14 seturi,
 • 6 programe,
 • Clasa E,
 • TrayWash,
 • Motor ProSmart Inverter,
 • Display LCD,
 • SteamGloss,
 • HalfLoad,
 • Fast+,
 • 60 cm

Masina de spalat vase Bosch SMS40E32EU

 • Capacitate 12 seturi,
 • 4 programe,
 • Clasa F,
 • Latime 60 cm

Masina de spalat vase compacta Bosch SKS51E32EU

 • 6 seturi,
 • 5 programe,
 • Clasa F

Masina de spalat vase Arctic DFN363

 • 14 seturi,
 • 6 programe,
 • Clasa D,
 • Deschidere automata a usii,
 • Aqua Protect,
 • Mini 35,
 • 60 cm

Cum funcționeaza o mașină de spălat vase?

Apa este preluată din sistemul de apă menajeră și plasată într-un rezervor situat în partea inferioară a mașinii, după care este încălzită printr-o rezistență electrică care aduce apa la temperatura indicată pentru programul selectat.

Cand apa si-a atins temperatura ideala se elibereaza detergentul cu care se amesteca, lichid care se elibereaza pe vase prin doua brate difuzoare.

O a doua spalare, fara detergent, va indeparta reziduurile de spuma, in timp ce apa murdara si apa de clatire vor fi directionate catre scurgere prin intermediul unei pompe. Dacă programul selectat o prevede, odată ce clătirea este terminată, ciclul de uscare va începe.

Cum să alegeți cea mai bună mașină de spălat vase

Iată câteva dintre principalele caracteristici de luat în considerare atunci când decideți să cumpărați o mașină de spălat vase.

Capacitatea

Fără îndoială, primul factor de luat în considerare la evaluarea achiziției unei mașini de spălat vase este capacitatea acesteia, adică, câte vase și ustensile de bucătărie poate conține atunci când le spălați într-un mod mai mult decât satisfăcător.

Acest lucru depinde mai ales de numărul de membri ai familiei sau de cât de des sunt folosiți: de exemplu, o mașină de spălat vase cu 13 locuri poate acoperi nevoile unei familii de 4 care își iau mesele principale acasă. Un cuplu sau o singură persoana o va folosi doar de două-trei ori pe săptămână.

În general, în ceea ce privește capacitatea, mașinile de spălat vase pot avea de la 6 până la 16 locuri cu dimensiuni care se modifică evident în funcție de capacitatea acestora. În ceea ce privește ultimul aspect, în afară de modelele specifice mai mici care pot fi instalate și pe blat, majoritatea mașinilor de spălat vase moderne au o dimensiune standard care este egală cu 60 cm și o mare parte din eficiența acestora depinde de amenajarea interioară și de numărul de coșuri pt. alocarea preparatelor pe care le conțin.

Aproape toate modelele produse până în urmă cu câțiva ani prevedeau prezența a două coșuri și a unui coș de tacâmuri detașabil care, însă, a creat întotdeauna unele probleme în aranjarea vaselor in interiorul cosului inferior pentru cantitatea de spatiu pe care a ocupat.

Pe de altă parte, mașinile de spălat vase de ultimă generație l-au eliminat oferind un al treilea coș, mai discret, poziționat în partea superioară a aparatului pentru tacâmuri și ustensile de bucătărie.

Consum de energie și apă

După capacitate, este esențial să ne dăm seama cât de mult va afecta noua noastră mașină de spălat vase factura de energie și apă.

Din punct de vedere al consumului de energie electrică , clasele de eficiență energetică prevăzute pentru aceste aparate electrocasnice pot fi A+, A++ sau A +++; în primul caz, consumul poate ajunge la 1kWh, în timp ce în al doilea, sunt cu aproximativ 10% mai mici decât un consum în A+.

Mașinile de spălat vase echipate cu clasa energetică A+++ sunt de ultimă generație și cu un preț de achiziție destul de mare față de modelele standard, dar trebuie spus că o astfel de mașină de spălat vase este capabilă să ofere economii mari de energie întrucât consumul este în jur de 0,8 kWh. .

Din punct de vedere al consumului de apă, economisirea devine fundamentală atât pentru a uşura factura familiei, cât şi pentru a păstra resursele naturale pe care le avem la dispoziţie.

Din fericire, mașinile de spălat vase produse în ultimii ani sunt echipate cu tehnologii avansate și senzori interni capabili să evalueze cantitatea de vase din coșuri, nivelul acestora de murdărie și, în consecință, să ajusteze consumul adecvat de apă la aceste nevoi. Astăzi o mașină de spălat vase de ultimă generație consumă nu mai mult de 7 litri de apă, în timp ce modelele de acum câțiva ani consumau nu mai puțin de 15 litri.

Eticheta energetică menționată mai sus arată și consumul anual de apă al mașinii de spălat vase care se consideră calculat pe o medie de circa 280 de spălări standard și care, prin urmare, includ și prespălarea, clătirea și uscarea: cele care consumă mai puțin de 2500 de litri de apă pe fiecare.

Dimensiunea

Pe baza dimensiunii bucătăriei, a nevoilor zilnice de spălat și a stilului de viață al familiei, puteți decide cu ușurință spre ce tipologie să vă îndreptați atenția.

In plus, mașinile de spălat vase pot fi de sine stătătoare – când au un corp independent și nu se integrează cu restul mobilierului – sau încorporate – când se integrează perfect cu restul bucătăriei.

În prezent, pe piață există trei tipuri de mașini de spălat vase care diferă ca mărime și numărul de seturi pe care le pot conține.

 • Modele standard cu dimensiunile 60x59x82 care pot ține între 12 și 16 locuri
 • Modele subțiri cu dimensiunile 45x59x82 și care pot ține între 8 și 10 locuri
 • Modele mini sau de masă cu dimensiunile 40x50x50 care pot ține între 4 și 8 locuri

Dimensiunea mașinii de spălat vase pe care urmează să o cumpărați depinde în esență de doi factori: spațiul disponibil în bucătărie și numărul de persoane ale căror vase va trebui să le spălați.

Înainte de a cumpăra este bine să evaluăm și durata ciclului de spălare, nivelurile de uscare și zgomotul.

Programare și funcții

Mașinile de spălat vase de ultimă generație vă permit să alegeți între diferite programe, până la 9, pentru a satisface orice nevoie de spălare, de exemplu: Program Complet, Scurt, Eco, Silențios, Cristale, Zilnic, Delicat, Abur, etc..sau funcții: Pornirea Întârziată, Funcția de Igienizare, Încărcare pe jumătate, Indicatorul de progres, Anulare/Resetare sau posibilitatea de a comunica cu mașina dvs. de spălat vase printr-o aplicație pe smartphone chiar și atunci când ești departe de casă.

Metode de întreținere

Nu uitati să curățați periodic filtrul mașinii de spălat și să alimentați în mod constant mașina de spălat vase cu sare specială și agent de clătire.

Ultimele articole